Polityka Prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI

W przypadku korzystania z oferty KAWIARENKI sąsiedzkiej

W przypadku korzystania z KAWARENKI sąsiedzkiej Państwa dane osobowe nie są zbierane.

POLITYKA PRYWATNOŚCI

 W przypadku korzystania z oferty Przestrzeni Terapeutyczno-Twórczej oraz Pracowni Ceramicznej

W jakim celu zbieramy Państwa dane osobowe?

Państwa dane osobowe oraz dane osobowe Państwa dzieci są zbierane ponieważ wyraziliście Państwo chęć skorzystania z oferty warsztatów bądź konsultacji w naszej klubokawiarni ALTERRNATYWY. Oferta ta jest realizowana  przez organizacje pozarządowe na które nałożone są obowiązki sprawozdawcze, dlatego też działania podejmowane przez nas muszą być udokumentowane.  Państwa dane zbierane są ponadto w celu informowania państwa o nowych wydarzeniach i propozycjach realizowanych w naszej przestrzeni.  Każda osoba zgłaszająca chęć skorzystania z naszej oferty jest automatycznie zapoznawana z naszą polityką prywatności. Zapisując się więc na warsztaty i konsultacje automatycznie zgadzasz się na daną politykę prywatności prowadzoną przez administratora.  Podanie danych jest dobrowolne ale niezbędne(na podstawie art. 6 ust 1 lit. a Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych (…) (RODO). Zapewniamy, że Państwa dane są należycie chronione, a zakres danych, które zbieramy jest minimalny – imię, nazwisko, adrese-mail, telefon.

Dane osobowe uczestników warsztatów i konsultacji udzielanych w Klubokawiarni ALTERNATYWY  

Na stronie alternatywy.eu nie zbieramy danych osobowych (adresów e-mail, imion i nazwisk użytkowników, ani innych danych).

Ponieważ klubokawiarnia ALTERNATYWY prowadzona jest przez dwie organizacje administratorem  Państwa danych jest ta organizacja z której oferty Państwo korzystacie  i tak może nim być :

  • Stowarzyszenie W Stronę Marzeń (ul. Bełdan 11 m 9 02-695 Warszawa KRS 0000408601)

W przypadku konsultacji i wsparcia specjalistycznego, zajęć i warsztatów twórczych

  • Stowarzyszeniem Amfora ( nr KRS 0000373891 z siedzibą w Warszawie przy ul. Dzielna 1)

W przypadku korzystania z pracowni ceramicznej

Państwa dane osobowe przechowywane będą w lokalu przy ul. Puławskiej 130 w specjalnie wyznaczonych do tego miejscu.

Osoby piszące do nas wiadomośće-mail na adres: klubokawiarnia.alternatywy@gmail.com zapewniamy o zachowaniu szczególnej ostrożności. Odpisujemy do Ciebie z komputera zabezpieczonego hasłami dostępu, które zna tylko administrator.

Podanie danych osobowych w przypadku chęci skorzystania z oferty warsztatowej oraz konsultacyjnej  jest dla Państwa dobrowolne, ale jednocześnie konieczne by nasze organizacje mogły rozliczyć się ze swojej działalności.

Osobą właściwą do kontaktu w sprawie Państwa Danych Osobowych jest p. …………. . Jeśli  macie Państwo więcej pytań – zapraszamy do kontaktu klubokawiarnia.alternatywy@gmail.com z dopiskiem RODO.

Na stronie alternatywy.eu korzystamy z następujących wtyczek firm zewnętrznych:

Komu Państwa dane będą udostępnione?

Państwa dane osobowe są przetwarzane w celu realizacji działań klubokawiarni ALTERNATYWY i nie są nikomu udostępniane.

Dostęp do Państwa danych mają tylko w/w/ administratorzy .

Przez jaki okres dane będą przechowywane?

Państwa dane osobowe będą przechowywane do momentu wycofania przez Państwa zgody na ich przetrzymywanie.

Jakie mają Państwo uprawnienia w związku z przetwarzaniem danych osobowych?

Posiadają Państwo  prawo do:

  • żądania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych osobowych,
  • wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania,
  • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Pozostałe informacje

  • Państwa dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu.
  • Państwa dane nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy. Dane nie będą również przekazywane organizacjom międzynarodowym.

Pliki Cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.